- A Magyar Táplálkozástudományi Társaság Vándorgyűlése 2024
FONTOS HATÁRIDŐK:
- Absztrakt beadási határidő: március 31.
- bírálat és visszajelzés az elfogadásról: április 30.
- Kedvezményes fizetési határidő: június 30. (egyetemeknek is)
Absztrakt beküldés a rendezvény oldalán!
Rendezvény kezdete: 2024.10.03.
Rendezvény vége: 2024.10.05.
Kategória: MTtT rendezvény
Tudományos információ: Rusznyákné Judit
Tel: 06/ 52 25 52 52
E-mail: admin@mttt.hu
Szervező: Rusznyákné Judit
E-mail: admin@mttt.hu
Helyszín: Kecskemét, Granada Hotel
- 2024. ÉVI MAGYAR ORVOS-EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGTALÁLKOZÓ (BUDAPEST, 2024.08.29-31.)
Tisztelt Leendő Kongresszusi Résztvevő!
2024. augusztus 29-31. között Budapesten, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáján kerül megrendezésre a Magyar Orvos-egészségügyi Világtalálkozó (MOVT 2024).
Az esemény célja a külföldön és Magyarországon tevékenykedő magyar orvosok és egészségügyi szakemberek kapcsolatrendszerének fejlesztése, valamint eddigi tapasztalataik egymás közt való megosztása. Szándékunk az is, hogy a konferencia rámutasson az egészségügy aktualitásaira, regionális és globális szinten, kiemelve azokat a tudományos szakterületeket, melyekben sikert csak nemzetközi összefogással érhetünk el.
A meghívó megtekinthető a kapcsolt dokumentum alatt!
Rendezvény kezdete: 2024.08.29.
Rendezvény vége: 2024.08.31.
Kategória: Általános
Helyszín: Budapest, Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika
A rendezvény Web oldala: https://www.stand-art.hu/MOVT2024
Kapcsolódó dokumentumok (1)
- Magyar Orvostudomány Napok 2023
A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezésre kerül a Magyar Orvostudomány Napok, amelynek időpontja:
I. nap:
Időpont: 2023. november 14., 14:00-17:30
Helyszín: MTA Székház, Vörösmarty és Kodály terem (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)
II. nap:
Időpont: 2023. november 24. péntek
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Nagyterme (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)
Az idei program témái a diabéteszről, valamint a hematológia és transzfuziológiai aktualitásairól fognak szólni.
A konferenciára orvosok és szakdolgozók egyaránt jelentkezhetnek, a részvételért pedig akkreditált pontot kapnak majd.
Orvosoknak 26 pont
Szakdolgozóknak 12 pont
Az esemény minden napja személyes részvétel formájában kerül megrendezésre a Magyar Tudományos Akadémián.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni az alábbi linken lehet, ahol lehetőség van csak az egyik napra jelentkezni, ám a meghirdetett pontok csak a teljes programon való részvételért járnak!
Rendezvény kezdete: 2023.11.14.
Rendezvény vége: 2023.11.24.
Kategória: Általános
A rendezvény Web oldala: https://motesz.hu/hirek.aspx?nid=122858&cid=32
Kapcsolódó dokumentumok (2)
- 14th EFAD Congress
Dear friends & colleagues,
It is a great pleasure to welcome you to the 14th EFAD Congress (12-14 October 2023), in Budapest, the vibrant capital city of Hungary.
We are excited by this opportunity to connect again in person, bringing together more than 450 European dietitians from 30 European countries, to networking, exchange knowledge, learn from each other and have lots of fun, as well! You wouldn’t want to miss this vital meeting.
Rendezvény kezdete: 2023.10.12.
Rendezvény vége: 2023.10.14.
Kategória: Általános
Helyszín: Budapest, Danubius Hotel Helia ****
A rendezvény Web oldala: https://efadcongress.com/
- Magyar Táplálkozástudományi Társaság Vándorgyűlése 2023
Rendezvény kezdete: 2023.10.05.
Rendezvény vége: 2023.10.07.
Kategória: MTtT rendezvény
Tudományos információ: Rusznyákné Judit
Tel: 06/ 52 25 52 52
E-mail: admin@mttt.hu
Szervező: Rusznyákné Judit
E-mail: mttt@med.unideb.hu
Helyszín: Győr
A rendezvény Web oldala: http://www.mttt.hu/vandorgyules2023
- MDOSZ XXIV. Szakmai Konferencia
Jelentkezés itt: REGISZTRÁCIÓS_LAP_MDOSZ_XXIV_Szakmai_Konferencia
Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 18. (hétfő)
Időpont: 2023.09.23.
Kategória: Általános
Helyszín: Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömb/Markusovszky Díszterem valamint ONLINE
A rendezvény Web oldala: https://mdosz.hu/mdosz-xxiv-szakmai-konferencia-amikor-a-dietetikus-evidencia/
- PhD konferencia 2023
Időpont: 2023.05.05.
Kategória: Általános
Tudományos információ: Prof. Dr. Gelencsér Éva
E-mail: evag@gmail.hu
Szervező: Prof. Dr. Gelencsér Éva
E-mail: evag@gmail.hu
Helyszín: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. K épület, MATE BC ÉTTI
A rendezvény Web oldala: http://www.mttt.hu/phd2023
Kapcsolódó dokumentumok (2)
- Orvostudományi Napok 2022
A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezésre kerül a Magyar Orvostudomány Napok, amelynek időpontja 2022. november 22-23.
Idén a Magyar Osteológiai és Osteoarthrológiai Társaság vállalta a konferencia szakmai programjának összeállítását. Az előadások témái az idősebb korosztályban növekvő jelentőségű csontritkulásról, a rendkívül sok pácienst érintő degeneratív ízületi bántalmakról, mozgásszervi panaszokról szólnak, amelyeknek napjaink korosodó modern társadalmában kiemelt fontosságúak és egyre nagyobb betegszámot képeznek.
A konferenciára orvosok és szakdolgozók egyaránt jelentkezhetnek, a részvételért pedig akkreditált pontot kapnak majd.
A fórum személyes részvétel formájában kerül megrendezésre a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasótermében.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Bővebb információ és Regisztráció IDE KATTINTVA megtekinthető!
Program megtekinthető a kapcsolt dokumentum alatt!
Rendezvény kezdete: 2022.11.22.
Rendezvény vége: 2022.11.23.
Kategória: Általános
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Felolvasóterme
Kapcsolódó dokumentumok (1)
- A MAGYAR ELHÍZÁSTUDOMÁNYI TÁRSASÁG 30 ÉVES JUBILEUMI KONGRESSZUSA
Három évtized telt el azóta, hogy elsők között Európában hazánkban is önálló tudományággá vált az elhízástudomány.
30 éves jubileumi kongresszusunkat ebben a szemléletben, vagyis „Állítsuk meg az elhízást!” mottóval, és a „múlt eredményeire építve alakítsuk a jövőt” gondolattal tárgyaljuk a már szokásos holisztikus megközelítésben az elhízás egyre növekvő problémáját.
Ehhez kívánok minden résztvevőnek izgalmas személyes eszmecseréket és sok új gondolatot!
Dr. Halmy Eszter
a Jubileumi Kongresszus elnöke
Részletek a kongresszus weboldalán!
Rendezvény kezdete: 2022.11.18.
Rendezvény vége: 2022.11.19.
Kategória: Általános
Helyszín: 2483 Gárdony, Vital Hotel Nautis
A rendezvény Web oldala: https://gmrt.hu/met22-jubileumi-kongresszus/
- Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése
A rendezvényről bővebben ide kattintva tájékozódhat.
A Vándorgyűlés, Szeged, 2022 októbar-i előadásai megtekinthetőek a kapcsolt dokumentum alatt!
A rendezvényen készült fotók megtekinthetők IDE KATTINTVA!
Rendezvény kezdete: 2022.10.20.
Rendezvény vége: 2022.10.22.
Kategória: Általános
Tudományos információ: Prof. Dr. Rurik Imre
E-mail: mttt@med.unideb.hu
Szervező: Prof. Dr. Rurik Imre
E-mail: mttt@med.unideb.hu
Helyszín: Szeged, Hotel Forrás
Kapcsolódó dokumentumok (28)
- EFSA webinárium
Tisztelt Kollegák!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az EFSA webináriumot tart a fehérjék kockázatértékelésére készített szoftvereszközről a cöliákiás megbetegedésekkel összefüggésben - “software tool for celiac disease risk assessment of proteins”.
Az eseményre június 30-án 16:30 és 18:00 óra között kerül sor.
A webináriumon bemutatásra kerül az a szoftver, amelyet az EFSA fejleszt a HLA-DQ2 és/vagy HLA-DQ8 fehérjékhez kötődő peptidek azonosítására és azok kötési affinitásának előrejelzésére.
A webináriumról további információ az alábbi linken található:
Webinar on software tool for celiac disease risk assessment of proteins | EFSA (europa.eu)
Az eseményre regisztrálni is a fenti linken lehet június 28-ig.
Időpont: 2022.06.30.
Kategória: Általános
- Magyar Táplálkozástudományi Társaság - Ifjúsági Tagozat (MTtT IT) Webináriumi programja - Fiatal Táplálkozástudományi Kutatók III. Fóruma
Kedves Tagtársunk!
Örömmel értesítjük, hogy a Magyar Táplálkozástudományi Társaság Ifjúsági Tagozata (MTtT IT) az MTtT tagsága és más érdeklődők számára egy új webináriumi programot hirdetett tavaly „Fiatal Táplálkozástudományi Kutatók Fóruma” címmel. Elsősorban a táplálkozástudomány területén jártas, de határterületek iránt is érdeklődő szakemberek számára változatos, érdekes témákban kérünk fel PhD hallgatókat, hogy rövid webináriumok keretében, online platformon keresztül, ingyenesen elérhető előadásokban mutassák be kutatási területüket, amelyeket követően előadóink kérdésekre is válaszolnak.
Az MTtT IT harmadik szakmai webináriumának témája:
Élelmiszerek és táplálkozási formák jövőképe a 21. században
Program és előadók:
Köszöntő Prof. dr. Rurik Imre – az MTtT elnöke
Dr. T. Nagy Pető Dorka (a DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola PhD hallgatója):
A helyi termékek táplálkozási előnyei
Szakály Márk Zoltán (a DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola PhD hallgatója):
A magyar élelmiszerek és a fogyasztói etnocentrizmus kapcsolatának vizsgálata
Holbné Nábrádi Zsófia (egyetemi tanársegéd):
A genetikai alapú személyre szabott táplálkozás és az étrend-kiegészítő fogyasztás kapcsolata a magyar lakosság körében
Kérdések, vita:
Moderátor: dr. Raposa László Bence MTtT Ifjúsági ügyekért felelős vezetőségi tag
A regisztráció során előnyben részesülnek a MTtT aktív (tagsági díjukat rendezett) tagjai.
Regisztrálni az alábbi email címen lehet: mttt@med.unideb.hu
A regisztrációhoz kérjük, adja meg nevét, email címet, munkahelyét!
A jelentkezésről visszajelzést küldünk, és az esemény előtt küldjük a csatlakozási linket, információt, valamint az előadások rövid kivonatát.
Tisztelettel: Prof. Dr Rurik Imre, MTtT Elnök
Időpont: 2022.04.28.
Kategória: Webinárium
Helyszín: Online,
- OGYÉI - projektzáró konferencia
Intézetünk az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű kiemelt projekt részekén „Eredményeink az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 projektben” címmel projektzáró konferenciát szervez.
A konferencián bemutatásra kerülnek a projekt célkitűzései és ezek elérése érdekében megvalósított tevékenységek, valamint a projekt által elért eredmények.
A konferencián való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött, melyet IDE kattintva tud megtenni 2022. március 24-ig.
A regisztrált résztvevők számára a konferenciához történő csatlakozás linkjét a meghirdetett időpont előtt néhány nappal, e-mailben küldjük el.
A meghívó és a részletes program a kapcsolódó dokumentumokban vagy IDE kattintva érhető el.
Bízunk benne, hogy megtisztelő online jelenlétére számíthatunk!
Időpont: 2022.03.30.
Kategória: Általános
Helyszín: online
- Magyar Táplálkozástudományi Társaság - Ifjúsági Tagozat (MTtT IT) Webináriumi programja - Fiatal Táplálkozástudományi Kutatók II. Fóruma
Kedves Tagtársunk!
Örömmel értesítjük, hogy a Magyar Táplálkozástudományi Társaság Ifjúsági Tagozata (MTtT IT) az MTtT tagsága és más érdeklődők számára egy új webináriumi programot hirdetett nyáron „Fiatal Táplálkozástudományi Kutatók Fóruma” címmel. Elsősorban a táplálkozástudomány területén jártas, de határterületek iránt is érdeklődő szakemberek számára változatos, érdekes témákban kérünk fel PhD hallgatókat, hogy rövid webináriumok keretében, online platformon keresztül, ingyenesen elérhető előadásokban mutassák be kutatási területüket, amelyeket követően előadóink kérdésekre is válaszolnak.
Az MTtT IT második szakmai webináriumának témája:
Személyre szabott táplálkozás, Hitek és tévhitek a divatdiétákkal kapcsolatban
Program és előadók:
Köszöntő Prof. dr. Gelencsér Éva – az MTtT főtitkára
Farkas Noémi (a DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola PhD hallgatója):
A SZEMÉLYRE SZABOTT TÁPLÁLKOZÁS HÁROM SZINTJÉNEK FOGYASZTÓI MEGÍTÉLÉSE
Szilágyi Cintia (a DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola PhD hallgatója):
DIVATDIÉTÁKKAL KAPCSOLATOS HITEK ÉS TÉVHITEK A LAKOSSÁG SZEMSZÖGÉBŐL
Kérdések, vita
Moderátor: dr. Raposa László Bence MTtT Ifjúsági ügyekért felelős vezetőségi tag
dr. Soós Mihály, egyetemi adjunktus, DE
A regisztráció során előnyben részesülnek a MTtT aktív (tagsági díjukat rendezett) tagjai.
Regisztrálni az alábbi email címen lehet: mttt@med.unideb.hu
A regisztrációhoz kérjük, adja meg nevét, email címet, munkahelyét!
A jelentkezésről visszajelzést küldünk, és az esemény előtt küldjük a linket, információt, hogyan lehet kapcsolódni az eseményhez.
tisztelettel: Prof. Dr Rurik Imre, MTtT Elnök
Időpont: 2021.12.16.
Kategória: Webinárium
Helyszín: Online,
- Táplálkozástudományi Gyűlés
Tisztelt Kollegánk, kedves Tagtársunk,
a tavalyi évben sajnos elmaradt éves Vándorgyűlésünket részben pótolni igyekezvén, az MTtT Vezetősége - a járványügyi intézkedések adta lehetőséggel gyorsan élve - egynapos Táplálkozástudományi Gyűlést rendez Budapesten, 2021 szeptember 3-án pénteken a BGE Markó utcai épületében.
A rendezvény előzetes regisztrációhoz és érvényes tagsághoz, vagy helyszíni belépéshez kötött.
A résztvevők számára - amennyiben a járványügyi előírások nem változnak- a védettségi igazolvány előfeltétel.
A részvételi díj az idén jelképes: 2.000 Ft, valamennyi tagsági szinten a tagoknak, helyszíni belépés esetén: 5.000 Ft
Az idén nagyon rövid szakmai programhoz várjuk tagjaink előadás-kivonatait legkésőbb augusztus 15-ig beküldve az MTTT@med.unideb.hu címre, a következő, a rövid időkerethez alakított feltételekkel:
· absztrakt terjedelme: max 250 szó
· az előadások un. flash módon tartandók, max. 5 perces időtartamban, összesen max. 3 diával
· az előadáskivonatokat a Szervező és Tudományos Bizottság értékeli és a létszám valamint az időkeret alapján illeszti be a programban, vagy túl sok jelentkező esetén ajánlja majd a jövő évi Vándorgyűlésre vagy a PhD konferenciára.
· az MTtT bármely rendezvényén korábban már elhangzott előadások nem küldhetők be.
Az előadások elfogadásáról augusztus 20-ig visszajelzést adunk.
Az előadáskivonatokat ISBN számmal ellátott kiadványban tervezzük majd megjeleníteni.
A feszített tempó miatt számítunk belátására és gyors reagálására.
A konferencia után zenés-táncos vacsorát szervezünk a Stex Ház Étterembe, amely 2.000 Ft-ért foglalható. Ez az összeg lefogyasztható a helyszínen.
A rendezvényre és az esti eseményre a jelentkezési határidő: 2021. aug. 22.
Kollegiális tisztelettel a
Szervező Bizottság:
Antal Emese, Bánáti Diána, Bíró Lajos, Lugasi Andrea, Raposa Bence, Rurik Imre
Időpont: 2021.09.03.
Kategória: Általános
Helyszín: Budapest, BGE Markó utcai épület
Kapcsolódó dokumentumok (3)
- Magyar Táplálkozástudományi Társaság - Ifjúsági Tagozat (MTtT IT) Webináriumi programja - Fiatal Táplálkozástudományi Kutatók I. Fóruma
Kedves Tagtársunk!
Örömmel értesítjük, hogy a Magyar Táplálkozástudományi Társaság Ifjúsági Tagozata (MTtT IT) az MTtT tagsága és más érdeklődők számára egy új webináriumi programot hirdet „Fiatal Táplálkozástudományi Kutatók Fóruma” címmel. Elsősorban a táplálkozástudomány területén jártas, de határterületek iránt is érdeklődő szakemberek számára változatos, érdekes témákban kérünk fel PhD hallgatókat, hogy rövid webináriumok keretében, online platformon keresztül, ingyenesen elérhető előadásokban mutassák be kutatási területüket, amelyeket követően előadóink kérdésekre is válaszolnak.
Az MTtT IT első szakmai webináriumának témája:
Élelmiszerek molekuláris összetétele a 21. században: nanotechnológia, hamisítás - mivel kell számolnunk a jövőben?
Program és előadók:
Köszöntő Prof. Dr. Rurik Imre – az MTtT elnöke
Farkas Noémi (a DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola PhD hallgatója):
AZ ÉLELMISZERIPARI NANOTECHNOLÓGIA FOGYASZTÓI ELFOGADÁSA
Bodor Zsanett (a MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola PhD hallgatója):
MÉZEK HŐKEZELÉSÉNEK DETEKTÁLHATÓSÁGA ELEKTRONIKUS NYELVVEL ÉS KÖZELI INFRAVÖRÖS SPEKTROSZKÓPIÁVAL
Kérdések, vita
Moderátor: Dr. Raposa László Bence MTtT Ifjúsági ügyekért felelős vezetőségi tag
A regisztráció során előnyben részesülnek a MTtT aktív (tagsági díjukat rendezett) tagjai.
Regisztrálni az alábbi email címen lehet: mttt@sph.unideb.hu
A regisztrációhoz kérjük, adja meg nevét, email címet, munkahelyét!
A jelentkezésről visszajelzést küldünk, és az esemény előtt küldjük a linket, információt, hogyan lehet kapcsolódni az eseményhez.
tisztelettel: Prof. Dr Rurik Imre, MTtT Elnök
Időpont: 2021.06.03.
Kategória: Webinárium
Helyszín: Online,
- Aktualitások a táplálkozástudományban – szakértők a nappalinkban - IV. szakmai webinárium
Tisztelt Tagtársunk, kedves érdeklődő!
Örömmel emlékeztetjük, hogy a Magyar Táplálkozástudományi Társaság (MTtT)
2020 szeptemberében szakmai webinárium sorozatot indított. Elsősorban a táplálkozástudomány területén jártas, de határterületek iránt is érdeklődő szakemberek számára változatos, érdekes témákban kérünk fel neves szakembereket, hogy rövid webináriumok keretében, online platformon keresztül, ingyenesen elérhető előadásokat tartsanak, amelyeket követően előadóink kérdésekre is válaszolnak.
Az MTtT negyedik szakmai webináriumának témája: A mediterrán étrend és a
zsiradékok szerepe a szív- érrendszeri betegségek megelőzésében.
Program és előadók:
Prof. Dr. Biró György az MTA doktora, az MTtT örökös tiszteletbeli elnöke
(Magyar Táplálkozástudományi Társaság)
Olajfaliget, napfény, chianti - Mediterrán étkek
Prof. Dr. Karádi István akadémikus, belgyógyász,lipidológus,diabetológus
(Semmelweis Egyetem, ÁOK, Belgyógyászati és Hematológiai Klinika)
Scylla és Charybdis, cukor és zsír között
Moderátor: Prof.Dr. Rurik Imre, az MTA doktora, az MTtT elnöke
A regisztráció során előnyben részesülnek a MTtT aktív (tagsági díjukat rendezett) tagjai.
Regisztrálni az alábbi email címen lehet: mttt@sph.unideb.hu VAGY admin@mttt.hu
A regisztrációhoz kérjük, adja meg nevét, email címet, munkahelyét!
A jelentkezésről visszajelzést küldünk, és az esemény előtt küldjük a linket, információt, hogyan lehet kapcsolódni az eseményhez.
tisztelettel: Prof. Dr Rurik Imre
Időpont: 2021.04.27.
Kategória: Webinárium
Helyszín: Online,
- Aktualitások a táplálkozástudományban – szakértők a nappalinkban - III. szakmai webinárium
Kedves Tagtársunk!
Örömmel értesítjük, hogy a MTtT tagsága és más érdeklődők számára tavaly szeptemberben szakmai webinárium sorozatot indítottunk. Elsősorban a táplálkozástudomány területén jártas, de határterületek iránt is érdeklődő szakemberek számára változatos, érdekes témákban kérünk fel neves szakembereket, hogy rövid webináriumok keretében, online platformon keresztül, ingyenesen elérhető előadásokat tartsanak, amelyeket követően előadóink kérdésekre is válaszolnak.
Az MTtT harmadik szakmai webináriumának témája: A fenntartható élelmiszer-fogyasztás.
Program és előadók:
Dr. Szakály Zoltán egyetemi tanár, intézetigazgató, dékánhelyettes (Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézet)
Fenntartható élelmiszer-fogyasztás. Merre tovább?
Dr. Kasza Gyula PhD osztályvezető, címzetes egyetemi tanár (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Kockázat-megelőzési és Oktatási Osztály)
Maradék nélkül: illúziók és tények az asztalon a fenntartható élelmiszer-fogyasztás terén
Moderátor: Dr. Rurik Imre egyetemi tanár, az MTA doktora, az MTtT elnöke.
Az online részvétel létszáma korlátozott, ezért a regisztráció során előnyben részesülnek a MTtT aktív (tagsági díjukat rendezett) tagjai.
Regisztrálni az alábbi email címen lehet: mttt@sph.unideb.hu
A regisztrációhoz kérjük, adja meg nevét, email címet, munkahelyét!
A jelentkezésről visszajelzést küldünk, és az esemény előtt küldjük a linket, információt, hogyan lehet kapcsolódni az eseményhez.
tisztelettel: Prof. Dr Rurik Imre, MTtT Elnök
Időpont: 2021.02.25.
Kategória: Webinárium
Helyszín: Online,
- Aktualitások a táplálkozástudományban – szakértők a nappalinkban - II. szakmai webinárium
Kedves Tagtársunk!
Örömmel értesítjük, hogy a MTTT tagsága és más érdeklődők számára, „Aktualitások a táplálkozástudományban - szakértők a nappalinkban” címmel szeptemberben szakmai webinárium sorozatot indítottunk. Elsősorban a táplálkozástudomány területén jártas, de határterületek iránt is érdeklődő szakemberek számára változatos, érdekes témákban kérünk fel neves szakembereket, hogy rövid, egy órás webináriumok keretében, online platformon keresztül, ingyenesen elérhető előadásokat tartsanak, amelyeket követően előadóink kérdésekre is válaszolnak.
Az MTTT második szakmai webináriuma a csokoládé édes birodalmába kalauzolja a hallgatóságot. Megismerkedhetünk a csokoládé történelmével, készítésének technológiájával, a legújabb kutatásokkal e téren, az egészséges táplálkozásban betöltött szerepével, különböző betegségekhez kapcsolódó hatásaival, illetve korosztályonkénti ajánlásokkal.
Felkérésünket elfogadta Dr. habil. Gyimes Ernő PhD. egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karáról, valamint Horváth Zoltánné PhD., a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének főiskolai tanára.
A rendezvény moderátorai Prof. Dr Rurik Imre egyetemi tanár, az MTA doktora, az MTTT elnöke, valamint Prof. Dr. Bánáti Diána, a Szegedi Tudományegyetem, Mérnöki Kar egyetemi tanára.
A webinárium időpontja: 2020. november 30. 17.00 órakor, időtartama 1 óra.
Az előadások nyelve magyar.
Az online platformon az előadások diaképei követhetőek lesznek.
Mivel az online részvétel létszáma korlátozott, ezért a regisztráció során előnyben részesülnek a MTTT aktív (tagsági díjukat rendezett) tagjai.
Regisztrálni az alábbi email címen lehet: mttt@sph.unideb.hu
A regisztrációhoz kérjük a nevet, email címet, munkahely megnevezését.
A jelentkezésről visszajelzést küldünk és az esemény előtt küldjük a linket, információt, hogyan lehet kapcsolódni az eseményhez.
Prof. Dr Rurik Imre, MTTT Elnök
A rendezvény támogatója: Nestlé Hungária Kft.
Időpont: 2020.11.30.
Kategória: Webinárium
Helyszín: Online,
- PhD konferencia 2020
Időpont: 2020.11.05.
Kategória: Általános
A rendezvény Web oldala: http://www.mttt.hu/phd2020
- Aktualitások a táplálkozástudományban – szakértők a nappalinkban - I. szakmai webinárium
Kedves Tagtársunk!
Örömmel értesítjük, hogy a MTTT tagsága és más érdeklődők számára, „Aktualitások a táplálkozástudományban - szakértők a nappalinkban” címmel szakmai webinárium sorozatot szervezünk. Elsősorban a táplálkozástudomány területén jártas, de határterületek iránt is érdeklődő szakemberek számára változatos, érdekes témákban kértünk/kérünk fel neves szakembereket, hogy rövid, egy-másfél órás webináriumok keretében, online platformon keresztül, ingyenesen elérhető előadásokat tartsanak, amelyeket követően előadóink kérdésekre is válaszolnak.
Az MTTT első szakmai webináriuma a COVID-19 humán egészségügyi és élelmiszer-biztonsági vonatkozásairól szól majd.
Felkérésünket elfogadta
Prof. Dr Merkely Béla egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Rektora, a Semmelweis Egyetem Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója,
Prof. Dr Bánáti Diána, a Szegedi Tudományegyetem leendő Rektori Megbízottja, a Mérnöki Kar egyetemi tanára, az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) korábbi elnöke.
A rendezvényt megnyitja és az esemény moderátora Prof. Dr Rurik Imre egyetemi tanár, az MTA doktora, az MTTT Elnöke.
Az előadások nyelve magyar. Az online platformon az előadások diaképei követhetőek lesznek. Az előadásokat technikai okokból nem rögzítjük, azok egy alkalommal hangzanak el.
Mivel az online részvétel létszáma az ingyenesen használt platform miatt korlátozott, ezért a regisztráció során előnyben részesülnek a MTTT aktív (tagsági díjukat rendezett) tagjai.
Regisztrálni az alábbi email címen lehet: mttt@sph.unideb.hu
A regisztrációhoz kérjük a nevet, email címet, munkahely megnevezését. A jelentkezés sorrendjében fogadjuk az érdeklődőket.
A jelentkezésről visszajelzést küldünk és az esemény előtt küldjük a linket, információt, hogyan lehet kapcsolódni az eseményhez.
Prof. Dr Rurik Imre
MTTT Elnök
Időpont: 2020.09.15.
Kategória: Webinárium
Helyszín: Online,
- Magyar Életmód Orvostani Társaság II. Kongresszusa
Tervezett kiemelt témakörök
- praxisközösségek, mint az életmód orvoslás helyszínei
- egészségfejlesztési irodák a primer prevencióban
- kardiovaszkuláris betegségek életmód orvosi terápiája
- diabetes mellitus életmód orvosi terápiája
- daganatos megbetegedések életmód orvosi terápiája
- motiváció és mentálhigiéne
- kommunikáció
- graduális és posztgraduális oktatás
Rendezvény kezdete: 2020.02.14.
Rendezvény vége: 2020.02.15.
Kategória: Általános
Helyszín: Kecskemét, Hotel Granada
A rendezvény Web oldala: http://www.emot.hu/kongresszus-2020
- Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése
Rendezvény kezdete: 2019.10.03.
Rendezvény vége: 2019.10.05.
Kategória: Általános
Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Ady E. u.19-21., NOVOTEL Hotel, Székesfehérvár
A rendezvény Web oldala: http://www.mttt.hu/vandorgyules2019
- PhD konferencia 2019
Időpont: 2019.01.24.
Kategória: Általános
E-mail: evag@gmail.hu
- Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése
Rendezvény kezdete: 2018.10.04.
Rendezvény vége: 2018.10.06.
Kategória: Általános
Helyszín: 3400 Mezőkövesd, Fülemüle út 2., Balneo Hotel Zsori Thermal & Welness
A rendezvény Web oldala: https://www.doki.net/tarsasag/taplalkozas/info.aspx?sp=19&web_id=
- PhD Konferencia 2018
Időpont: 2018.01.25.
Kategória: Általános
Kapcsolódó dokumentumok (1)
- Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLII. Vándorgyűlése
Rendezvény kezdete: 2017.10.12.
Rendezvény vége: 2017.10.14.
Kategória: Általános
Helyszín: Siófok,
Kapcsolódó dokumentumok (1)
- Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLI. Vándorgyűlése
Rendezvény kezdete: 2016.10.06.
Rendezvény vége: 2016.10.08.
Kategória: Általános
Helyszín: 2500 Esztergom,
Kapcsolódó dokumentumok (1)
- Magyar Táplálkozástudományi Társaság XL. Vándorgyűlése
Rendezvény kezdete: 2015.10.08.
Rendezvény vége: 2015.10.10.
Kategória: Általános
Helyszín: 2500 Esztergom-Búbánatvölgy, Őrtorony u. 49., Hotel Bellevue
Kapcsolódó dokumentumok (1)
- 14th European Nutrition Conference FENSZ 2023
Late poster abstracts accepted until 14th August 2023
Abstract acceptance decisions 19th August
Presenter registration and registration fee payment 25th August
Regular Registration: July 24, 2023-September 30, 2023
Late registration: October 1, 2023-November 10, 2023
Presenter registration: – August 25, 2023
Rendezvény kezdete: 2023.11.14.
Rendezvény vége: 2023.11.17.
Kategória: Általános
Helyszín: Serbia, Belgrade, Sava Center
A rendezvény Web oldala: https://fens2023.org/general-conference-information/
- 9th Central European Congress
Dear Colleagues,
It is a great honour to welcome you to the 9th Central European Congress on Obesity to be held in Prague, Czech Republic, 13–14 October 2023.
The Central European region possesses a special geographical position in the largest inland countries of the continent with several unique and common cultural, social, and economic needs. We believe that the regional congress is supportive in that line of necessities.
Rendezvény kezdete: 2023.10.13.
Rendezvény vége: 2023.10.14.
Kategória: Általános
Helyszín: Czech Republic, Prague,
A rendezvény Web oldala: https://www.cecon2023.org/
- 11th Central European Congress on Food and Nutrition
Rendezvény kezdete: 2022.09.27.
Rendezvény vége: 2022.09.30.
Kategória: Általános
Helyszín: SLOVENIA, Čatež ob Savi,
A rendezvény Web oldala: https://cefood2022.si/
- 16th International Primary Care Diabetes Europe (PCDE)
A kongresszus témája: “New challenges for Primary Care in Diabetes Management”
A korábbi EASD-PCDE 2021 decemberétől új névvel, PCDE, de változatlan formában működik tovább. A PCDE küldetése, hogy fórumot biztosítson az alapellátásban dolgozó klinikusok és pácienseik számára. Célja a magas színvonalú ellátás előmozdítása egész Európában.
Hangsúlyt helyeznek a bizonyítékokon alapuló orvoslás beépítésére a mindennapi gyakorlatba, valamint a cukorbetegséggel kapcsolatos oktatás és kutatás előmozdítására az alapellátásban.
A részletes kongresszusi programért kattintson ide.
Rendezvény kezdete: 2022.05.26.
Rendezvény vége: 2022.05.28.
Kategória: Általános
Helyszín: Barcelona,
A rendezvény Web oldala: https://www.pcdeurope.org/
- 22nd International Congress of Nutrition
Rendezvény kezdete: 2021.09.14.
Rendezvény vége: 2021.09.17.
Kategória: Általános
Helyszín: Japan, Tokio,
A rendezvény Web oldala: http://icn2021.org/
- International Congress of Dietetics
- Early registration closes 31 March 2020.
- Last minute registration starts 1 September 2020.
- The congress registration fee excludes your hotel accommodation and travel expenses.
- Please Note: Important and necessary information is communicated to delegates before and during the Congress by either email and/or SMS
- Special dietary requirements - Any special dietary requirements requested after 1 September 2020 we cannot guarantee as these arrangements are organized in advance with the venue/s.
- Online registration will close 7 September 2020. All registrations thereafter are to be made onsite.
Rendezvény kezdete: 2020.09.15.
Rendezvény vége: 2020.09.18.
Kategória: Általános
Helyszín: South Africa, Cape Town, International Convention Centre
A rendezvény Web oldala: http://www.icda2020.com/
- EASO Summe School 2020
Ösztöndíj lehetőség elhízással kapcsolatos nyári tanfolyamon való részvételre.
Jelentkezési határidő: 2020.03.09.
További információ, jelentkezés:
www.easo.org
Rendezvény kezdete: 2020.07.05.
Rendezvény vége: 2020.07.09.
Kategória: Általános
Helyszín: Franciaország,
- EFAD Conference
Rendezvény kezdete: 2019.11.01.
Rendezvény vége: 2019.11.02.
Kategória: Általános
Helyszín: Germany, Berlin,
A rendezvény Web oldala: https://efadconference.com/
- 19th International Nutrition & Diagnostics Conference
TOPICS:
PROBIOTICS, PREBIOTICS, NUTRACEUTICALS AND BOTANICALS FOR HUMAN HEALTH,
ANALYTICAL METHODS IN NUTRITION AND DIAGNOSTICS
YOUNG SCIENTIFIC SECTION
POSTER SESSION WITH THE BEST POSTER AWARD
WORKSHOP BVT TECHNOLOGIES – ELECTROCHEMICAL SENSORS , THEORY AND APPLICATION
OPPORTUNITY FOR PRESENTATION OF YOUR COMPAN
Early registration deadline: August 31, 2019
Oral presentation deadline: August 31, 2019
Poster presentation deadline: August 31, 2019
The conference registration process is online:
http://www.indc.cz/en/registration/registration-form/
Rendezvény kezdete: 2019.10.15.
Rendezvény vége: 2019.10.19.
Kategória: Általános
Helyszín: Czech Republic, Prague, Vítězné náměstí 4/684, 160 00, Hotel DAP
A rendezvény Web oldala: http://www.indc.cz/en/
- 13th European Nutrition Conference
Rendezvény kezdete: 2019.10.15.
Rendezvény vége: 2019.10.18.
Kategória: Általános
Helyszín: Ireland, Dublin, The Convention Centre
A rendezvény Web oldala: http://www.fens2019.org/
- Mediterranean Diet Seminar
The "Ancel Keys International Seminar on Mediterranean Diet and Sustainable Dietary Policies - II Edition" is an innovative high-level teaching action aiming at: 1) providing young researchers and health professionals in the broad nutritional field the essential instruments to mature full knowledge of the problems inherent to the implementation of a modern effective Mediterranean-like dietary pattern; 2) helping generate an international young investigators and field workers network highly qualified to take action and develop synergic initiatives in support of healthy and sustainable dietary models and for the revitalization and diffusion of the Mediterranean diet worldwide.
The Seminar is an initiative of the Italian Society for Human Nutrition, in collaboration with Federico II University of Naples and University of Salerno, the Institute of Food Sciences of the National Research Council and the NEUROMED Institute.
The event is supported by the Cilento National Park, enlisted since 1998 as UNESCO World Intangible Heritage, and by the Ancel Keys Association for Mediterranean Diet and Life Style Pioppi.
The seminar takes place at the Fondazione Alario in the archeological site of Velia (Ascea) from 30 September to 4 October 2019: here up to 30 participants will have the opportunity to spend five days sharing experiences and ideas with an international Faculty made by top scientists in the field.
Course description, mode of application and registration details can be found at https://www.mediterraneandietseminar.org/
Deadline for registration August 31st, 2019.
Rendezvény kezdete: 2019.09.30.
Rendezvény vége: 2019.10.04.
Kategória: Általános
Helyszín: Italy, Ascea,
A rendezvény Web oldala: https://www.mediterraneandietseminar.org/
- 41 st ESPEN Congress on Clinical Nutrition & Metabolism
Rendezvény kezdete: 2019.08.31.
Rendezvény vége: 2019.09.03.
Kategória: Általános
Helyszín: Poland, Krakow,
A rendezvény Web oldala: https://espencongress.com/
- Asian Congress of Nutrition
Abstract presented should be of original research. Submission implies that the abstract has not previously been published elsewhere before presentation at ACN, August 4 – 7, 2019 in Bali, Indonesia. All abstracts must be submitted online through www.acn2019.org/abstract and will only be accepted electronically via abstract submission portal.
Early Bird Registration is open Click Here for Registration
IMPORTANT DATES
- Abstract Submission (July 22, 2018 - December 22, 2018)
- Notification Acceptance (The notification of accepted abstracts will be notified by not more than three (3) months from the date when the abstract submitted)
- The time allocated for the presentation (oral or poster) (January 19, 2019)
- Early Bird Rate Registration (July 22, 2018 - January 14, 2019)
- Normal Rate Registration (January 14, 2019 - May 26, 2019)
Download ACN 2019 Poster
Rendezvény kezdete: 2019.08.04.
Rendezvény vége: 2019.08.07.
Kategória: Általános
Helyszín: Indonesia, Bali,
A rendezvény Web oldala: http://www.acn2019.org
- Summer School - Mobility and Active Ageing McTivAgeing
The Summer School in Mobility and Active Ageing aims to train professionals to design, develop, and implement support, or health and functional independence promotion solutions for persons with reduced mobility or at risk of mobility reduction, when carrying out their daily activities.
Period: Online sessions (1-12 July)
In-person sessions (18-27 July)
Rendezvény kezdete: 2019.07.01.
Rendezvény vége: 2019.07.27.
Kategória: Általános
A rendezvény Web oldala: http://formesp.fmh.ulisboa.pt/summer-school-mobility-active-ageing/
- 22nd World Congress of Clinical Nutrition
WCCN 2018
Rendezvény kezdete: 2018.11.20.
Rendezvény vége: 2018.11.22.
Kategória: Általános
Helyszín: India, Ahmedabad,
Kapcsolódó dokumentumok (1)
- EFFOST, International Conference,
Rendezvény kezdete: 2018.11.06.
Rendezvény vége: 2018.11.18.
Kategória: Általános
Helyszín: France, Nantes,
A rendezvény Web oldala: http://www.effostconference.com/
- Nutrition, Health and Aging Conference
Rendezvény kezdete: 2018.09.26.
Rendezvény vége: 2018.09.27.
Kategória: Általános
Helyszín: Germany, Frankfurt,
A rendezvény Web oldala: http://nutrition.madridge.com
- 18th International Nutrition & Diagnostics Conference
I am writing you on behalf of the the 18th International Nutrition & Diagnostics Conference
which will take place at Hotel DAP, Vítězné náměstí 4/684, Prague 6, Czech Republic, from September 22 - 25, 2018.
For more information you can visit the website: http://www.indc.cz/en/
We are very keen on promoting our conference through your organization.
Please let me know if it would be possible to promote INDC 2018 on your webpages or on social media as Facebook. Possible ways are for example:
- Event calendar listing
- Announcement in your newsletter
Primarily we are searching for good-quality speakers whose would like to give a lecture and participants whose can bring new ideas or posters.
Secondarily we are looking for sponsors and exhibitors for the conference. We hope that this conference might be of their interest as an opportunity to promote their products and company through a sponsorship arrangement. We offer a variety of sponsorship options to suit their budget. We usually cooperate with universities (medical faculties), laboratories, chemical and diagnostics instituts.
Early registration deadline: June 30, 2018
Oral presentation deadline: June 30, 2018
Poster presentation deadline: June 30, 2018
Rendezvény kezdete: 2018.09.22.
Rendezvény vége: 2018.09.25.
Kategória: Általános
Helyszín: Prága,
A rendezvény Web oldala: http://www.indc.cz/en/
- IUNS-ICN, International Congress of Nutrition
Tokio, Japan, September 15-19
Rendezvény kezdete: 2018.09.15.
Rendezvény vége: 2018.09.19.
Kategória: Általános
Helyszín: Japan, Tokio,
A rendezvény Web oldala: http://icn2021.org/